Miksi TNFinland?

TN Finland on kolmen kolmoishermosärkyä sairastavan ikioma sivusto, jossa me edustamme vain ja ainoastaan itseämme. Pyrimme kertomaan sairaudesta ja sen hoidoista mahdollisimman ymmärrettävästi. Yritämme myös antaa hyödyllisiä neuvoja, kuinka pärjätä kivun kanssa. Blogissa juttu virtaa joskus syvissä vesissä, toisinaan taas kiihtyvissä kuohuissa, toivottavasti välillä on myös auringonpaisteista liplatusta.

Emme ole tämän sivuston osalta sidoksissa mihinkään ryhmään, yhdistykseen tai järjestöön, emmekä saa avustuksia mistään. Meidän mielipiteemme ja asenteemme saattavat olla kriittisiä ja voimakkaita, jonkun mielestä jopa vääriä, naurettavia tai liioittelevia. Tahallaan emme loukkaa ketään, mutta jos teksti ei miellytä, niin näiltä sivuilta pääsee pois. Me olemme me ja teemme tätä ihan itse omien voimavarojemme ja parhaan ymmärryksemme mukaan. Olemme maallikkosaarnaajia, emme kerro asioista viran puolesta, emmekä minkään valan vannoneina.

pikkuapulainen

Pikkuapulainen

Tavoitteenamme on lisätä tietoa tästä vaikeasta sairaudesta ja tarjota vertaistukea. Tiedosta ja tuesta on puutetta sekä kolmoishermosärkyyn sairastuneilla että myöskin heidän perheillään ja ystävillään. Toivomme lisäksi, että terveydenhuollon ammattilaiset hoitajista lääkäreihin ja läpivalaisijoista laborantteihin oppisivat tunnistamaan tämän  sairauden mahdollisimman hyvin ja jo ensimmäisestä kipukohtauksesta alkaen. Ehdoton vaatimuksemme on, ettei yksikään sairastunut joudu odottamaan oikeaa hoitoa ja lääkitystä ankarien kipujensa kourissa lääkäreiden tietämättömyyden takia. Kokemuksesta tiedämme, millaista helvettiä se on.

Trige, kuten me tätä paholaisen keksintöä kutsumme, on ollut suuri haaste elämässämme, mutta nyt se on myös mahdollisuus. Me olemme ystävyksiä, joita yhdistää erikoisen vahvalla siteellä epäinhimillinen kipu. Jokainen meistä on joutunut kokeilemaan kymmenittäin erilaisia lääkkeitä, eikä kovin kivuttomaksi ole päästy sittenkään. On leikattu, puudutettu, kuvattu, tökitty ja tyrkitty…

tiimi kuvaKärsimys ei jalosta ketään, eikä tee meistäkään parempia ihmisiä. Meillä on mahdollisuus auttaa, jakaa kokemuksia, olla lähellä, silittää ja lohduttaa lähimmäistä, joka vierellä kulkee ja kärsii. Koemme, että siinä on meidän mahdollisuutemme. Ei ole mitään syytä, miksi emme tarttuisi tähän mahdollisuuteen.  Jos edes yksi saa jotain hyödyllistä reppuunsa näiltä sivuilta, niin silloin voimme sanoa, että kyllä kannatti tehdä. Toivottavasti se yksi olet sinä!

Tämän sivuston syntymisen osalta haluamme yhdessä kiittää Laria, jota ilman me emme olisi saaneet sivustoa pystyyn. Meillä naisilla kun on paljon enemmän intoa kuin taitoa, joten kiitämme ja kumarramme sinua  kohden, Oi Suuri Intternettisen Guru!